Domácí pizza jako od Itala

Vytisknout recept
 

Rajčatová omáčka na těsto

100 ml rajčatového pyré, hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené, 1 stroužek česneku, prolisovaný, sůl, pepř

Inspirace na ozdobu pizzy

125 g mozarelly, hrst strouhaného parmazánu, hrst cherry rajčat, hrst čerstvé bazalky

Postup

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a droždí. Do důlku uprostřed nalijeme 200 ml teplé vody a olivový olej. Vařečkou vše mícháme tak dlouho, dokud v rukou nemáme hladké, pružné těsto. Vyndáme ho na pomoučený vál a pět minut hněteme. Na chvíli necháme těsto kynout pod utěrkou (ale není potřeba). Na omáčku smícháme rajčatové pyré s bazalkou a s česnekem, osolíme, opepříme. Necháme ho stát v misce.
Troubu předehřejeme na 240 stupňů Celsia a do nejvyššího patra dáme na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Pokud těsto trochu vykynulo, znovu ho prohněteme a uděláme z něho dva bochánky. Na pomoučeném válu je rozválíme na dvě placky o průměru 25 cm, hodně tenké, protože v troubě vyběhnou. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Rubem lžíce rozetřeme na placku omáčku, poklademe ji sýrem, rajčaty a tím, co kdo má rád, potom můžeme pokapat olivovým olejem. Plech s pizzou položíme na rozpálený plech v troubě a pečeme 8-10 minut.
Na stole pak pizzu posypeme čerstvou bazalkou a pokapeme olejem.

300g - Hladká mouka
200ml - Teplá voda
1lžička - Sůl
1lžička - Instantní droždí
1lžíce - Olivový olej
1ks - Rajčatová omáčka - příprava viz postup
1ks - Na ozdobu - co kdo má rád
příprava - 10 minut
vaření - 35 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila IvaPreňková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account