tuňáková omeleta
Ingredience
- 150 g tuňáka ve vlastní šťávě doporučuji tohoto
- 1 cuketa
- 1/2 cibule
- 2 česnekové stroužky
- 4 vejce
- 40 g strouhaného sýra např. mozzarella
- 2 PL špaldové mouky lze vynechat* (doporučuji tuto)
- 1 ČL mořské soli
- 1/4 ČL mleté červené papriky
- 1/4 ČL mletého pepře
Instrukce
- Cuketu a cibuli najemno nastrouháme anebo nakrájime, smícháme spolu tuňákem (zbaveným vody), prolisovaným česnekem a vejci.
- Nakonec přidáme všechny ostatní ingredience a promícháme.
- Takto připravené těsto nalijeme do formy nejlépe silikonové nebo s použitím pečícího papíru.
- Pečeme asi 30-40 minut na 180 stupňů dozlatova.
- Upečenou omeletu necháme alespoň 5 min. vychladnout.
Zajímavý recept.
Děkuji
Ty brďo, já tuňáka jedla vlastn jen jednou. Z konzervy. A od té doby (hodně let dozadu) ne.
tunak steak je samozrejme nejlepsi, ale dam si rada i rychlovku v konzerve….
zajímavé, manžel už podobný recept zkoušel, ale moc mě to nezaujolo…
Chtěli jsme nějakou změnu.
rozumím, a je důležité, zda to chutnalo 🙂