tuňáková omeleta

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 150 g tuňáka ve vlastní šťávě doporučuji tohoto
  • 1 cuketa
  • 1/2 cibule
  • 2 česnekové stroužky
  • 4 vejce
  • 40 g strouhaného sýra např. mozzarella
  • 2 PL špaldové mouky lze vynechat* (doporučuji tuto)
  • 1 ČL mořské soli
  • 1/4 ČL mleté červené papriky
  • 1/4 ČL mletého pepře

Instrukce

  • Cuketu a cibuli najemno nastrouháme anebo nakrájime, smícháme spolu tuňákem (zbaveným vody), prolisovaným česnekem a vejci.
  • Nakonec přidáme všechny ostatní ingredience a promícháme.
  • Takto připravené těsto nalijeme do formy nejlépe silikonové nebo s použitím pečícího papíru.
  • Pečeme asi 30-40 minut na 180 stupňů dozlatova.
  • Upečenou omeletu necháme alespoň 5 min. vychladnout.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavý recept.

  2. Ty brďo, já tuňáka jedla vlastn jen jednou. Z konzervy. A od té doby (hodně let dozadu) ne.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zajímavé, manžel už podobný recept zkoušel, ale moc mě to nezaujolo…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account