Trhané hovězí ragú s těstovinami
Ingredience
- přední hovězí krk 750 g
- olivový olej 1 lžíce
- česnek 6 stroužků
- drcená rajčata 1 plechovka
- hovězí vývar asi 200 ml
- mrkev 1 ks
- bobkový list 2 ks
- tymián čerstvý několik snítek
- pappardelle sušené 500 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
K podávání:
- hladkolistá petržel
- parmazán
Instrukce
- Hovězí maso omyjte, osušte a nakrájejte na velké kostky. Maso osolte, opepřete a nechte 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.
- Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky. Česnek utřete s malým množstvím soli. V silnostěnném, ideálně litinovém, hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte utřený česnek a nechte za stálého míchání krátce orestovat.
- Jakmile se rozvoní, přidejte maso, drcená rajčata, tymián, bobkový list, mrkev a podlijte vývarem.
- Přiklopte poklicí a na malém ohni pomalu vařte do změknutí, přibližně 3 hodiny. V případě potřeby podlévejte vodou nebo vývarem. Jakmile je maso zcela měkké, odstraňte bylinky a maso natrhejte vidličkami na vlákna.
- Natrhané maso vraťte zpět do omáčky a dobře promíchejte. Těstoviny uvařte al dente ve velkém množství osolené vody, ihned je sceďte a přidejte k hovězímu ragú.
- Jemně promíchejte. Podávejte posypané najemno nastrouhaným parmazánem a najemno nasekanou hladkolistou petrželkou.
Dobrý recept. Ráda vyzkouším.
Toto se mi líbí, to by mi jistě chutnalo.
Také si myslím. Trhané je dobré vyzkoušet.
zajímavé, ale hovězí miluji ve svíčkové nebo jako roštěnku, maso na zelenině, atd…trhané jsem ještě nezkoušela
Zkuste, určitě zachutná.