tofu knedlíky
Ingredience
- 400 g jahod na omáčku
- 12 jahod na knedlíky
- 200 g tofu
- 95 g polohrubé mouky
- 60 ml ovesného mléka
- 2 lžíce vanilkového cukru
- javorový sirup
- špetka soli
Instrukce
- 1 Tofu rozmixujte najemno v mixéru. V misce pak promíchejte s moukou, vanilkovým cukrem, špetkou soli a ovesným nápojem
- 2 Těsto zpracujte jen krátce bez zbytečného hnětení. Výsledná hmota bude ještě vlhká a bude mírně lepit. Navlhčenými dlaněmi odebírejte malé porce těsta a zabalte do nich jahody. Všechny najednou vložte do vroucí vody a vařte 3 až 5 minut.
- 3 Připravte si omáčku – očištěné a nakrájené jahody rozmixujte a podle chuti mírně doslaďte javorovým sirupem.
- 4 Knedlíky podávejte zalité jahodovou omáčkou, můžete ozdobit lístky čerstvé máty.
a zdravé 🙂
To mě těší.
Tofu jsem ještě také nejedla.
Obsahují mnoho bílkovin a nejde v tom ani cítit.
Tofu je další surovina, kterou jsem ještě nevyzkoušela.
Tady nejde ani cítit, je to spíše zdravější náhrada, ale takové fotu na slano se musí umět naložit, pak je výborné s čočkou, salátem.
Jednou to vyzkoušíme. Protože – a to už jsem tu kdesi psala – jednou za čas chce jídlo obměnit a zkusit něco jiného, aby člověk nejedl to stejné pořád dokola a neomrzelo se to.
Lákavé, dala bych si 🙂