Go Back
+ servings

tofu knedlíky

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 12 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 g jahod na omáčku
  • 12 jahod na knedlíky
  • 200 g tofu
  • 95 g polohrubé mouky
  • 60 ml ovesného mléka
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • javorový sirup
  • špetka soli

Instrukce

  • 1 Tofu rozmixujte najemno v mixéru. V misce pak promíchejte s moukou, vanilkovým cukrem, špetkou soli a ovesným nápojem
  • 2 Těsto zpracujte jen krátce bez zbytečného hnětení. Výsledná hmota bude ještě vlhká a bude mírně lepit. Navlhčenými dlaněmi odebírejte malé porce těsta a zabalte do nich jahody. Všechny najednou vložte do vroucí vody a vařte 3 až 5 minut.
  • 3 Připravte si omáčku – očištěné a nakrájené jahody rozmixujte a podle chuti mírně doslaďte javorovým sirupem.
  • 4 Knedlíky podávejte zalité jahodovou omáčkou, můžete ozdobit lístky čerstvé máty.