TIRAMISU

Vytisknout recept
Nejprve si uvaříme asi 2 hrnky silné černé kávy a dáme vychladit. Pak do ní přimícháme rum. Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme vanilkový cukr a aroma a pak přimícháme po částech mascarpone. Přidáme kysanou smetanu a ušlehané bílky.  
Připravíme si pekáček. Dlouhé cukrářské piškoty namáčíme krátce v kávové směsi a klademe těsně vedle sebe po celém dnu. Na ně rozetřeme asi polovinu krémové směsi. Střídáme vrstvy piškotů a krému, navrch musí být krém. Hotové posypeme směsí kakaa a skořice. Na ozdobu můžeme posypat plátky oloupaných mandlí. 
 
 
                                             Přeji krásné sladké italské odpoledne !!!
4ks - vejce
500g - mascarpone
120g - práškový cukr
2ks - kysaná smetana
400g - cukrářské piškoty
2hrnek - silná černá káva
40ml - rum
3lžička - kakao
1lžička - skořice
1ks - vanilkový cukr
1lžička - vanilkové aroma
1hrst - plátky oloupaných mandlí
příprava - 60
vaření - 0
Kategorie Dezert
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account