Těstoviny se slupkami okurek

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • gnocchi těstoviny
  • slupky ze 2 okurek
  • zelená část 2 jarních cibulek
  • 1 salátová řepa Chioggia
  • 2 stroužky česneku
  • 75 g tempehu
  • olej
  • konopná semínka
  • 1 lžička černých sezamových semínek
  • 1 lžička bílých sezamových semínek
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • V pánvi rozpalte olej, přidejte tempeh a řepu Chioggia nakrájenou na kostičky. Lehce orestujte.
  • Přidejte nasekaný česnek, sezamová semínka a znovu osmahněte.
  • Přidejte nasekané slupky okurek a listy jarní cibulky. Osolte, opepřete, promíchejte a pár minut osmahněte.
  • Uvařte těstoviny, do pánve k orestované zelenině přidejte 3 lžíce vařící vody z těstovin a uvařené těstoviny, promíchejte a na prudkém ohni ještě několik sekund restujte.
  • Podávejte posypané konopnými semínky a zakápnuté kvalitním olivovým olejem.
6 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 2 roky ago

    5 stars
    Tak uhorky nešúpem jem aj s nimi

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Zajímavý recept. Vyzkouším.

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    já bych asi slupky od okurek zvládla, ale neznám salátovou řepu Chioggia a nemusím tempeh

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      škoda…

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    zajímavé, já slupky z okurek nejím, jsou na mě moc těžké… takže okurky si loupu…

    • Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      no je fakt, že člověk taky okurku jí povětšinou syrovou, tady se to tepelně upraví, tak to ve výsledku bude jako vaření s neoloupanou cuketou…

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account