Tapiokový pudink
Ingredience
- 50 g tapiokových perel koupíte ve zdravé výživě nebo v Sapě – někdo psal, že je maj i v Globusu
- 200 ml vody
- 250 ml kokosového mléka
- 1,5 lžíce sirupu agáve nebo trošku víc medu podle chuti
- ovoce podle chuti – nejvíc se hodí kyselé – takže maracuja mango, kiwi, broskve, pomeranče…můžou být ale i jahody, maliny, borůvky…
Instrukce
- Tapioku jsem zalila vodou a nechala jsem ji přes noc nabobtnat. Pak jsem ji přelila do kastrůlku, přidala jsem k ní kokosový mlíko, sirup agáve a přivedla jsem k varu. Vařila jsem asi deset minut, dokud pudink krásně nezhoustnul.
- Podle chuti můžete při vaření taky přidat do pudinku rozkrojenej lusk vanilky nebo pár kousků skořice. Podle použitý příchutě pak můžete měnit i ovoce.
- Hotovej pudink jsem zdobila marakujou (někdy je hodně kyselá a je potřeba ji trošku dosladit sirupem), ale už třeba i rozmixovaným smoothie z banánu a lesních plodů. Záleží opravdu čistě jenom na vás a vaší chuti.
- Tak šup do kuchyně!
ochutnala jsem kdysi od kolegyně v práci, slíbila mi, že mi koupí tapiokové koule, ale dodnes se tak nestalo 🙂
Tak s touto surovinou jsem ještě nepracovala a ani jí nikdy nejedla, tak si vůbec nedovedu představit, jak ve výsledku bude chutnat.
Zkuste, je to parádní, chutné..