Tapioka je bezlepková. Je to vlastně jenom škrob, kterej se získává z kořene manioku. O tapioce jsem poprvý slyšela na naší cestě po JV Asii, když jsem se ptala, z čeho jsou udělaný různý jídla.
Pytlíček 100 g mě stál cca 20 Kč, takže je výhoda i v tom, že je dost levná.
Kategorie Dezert
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 2porce
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
50gtapiokových perelkoupíte ve zdravé výživě nebo v Sapě – někdo psal, že je maj i v Globusu
200mlvody
250mlkokosového mléka
1,5lžíce sirupu agávenebo trošku víc medu podle chuti
ovoce podle chuti – nejvíc se hodí kyselé – takže maracujamango, kiwi, broskve, pomeranče…můžou být ale i jahody, maliny, borůvky…
Instrukce
Tapioku jsem zalila vodou a nechala jsem ji přes noc nabobtnat. Pak jsem ji přelila do kastrůlku, přidala jsem k ní kokosový mlíko, sirup agáve a přivedla jsem k varu. Vařila jsem asi deset minut, dokud pudink krásně nezhoustnul.
Podle chuti můžete při vaření taky přidat do pudinku rozkrojenej lusk vanilky nebo pár kousků skořice. Podle použitý příchutě pak můžete měnit i ovoce.
Hotovej pudink jsem zdobila marakujou (někdy je hodně kyselá a je potřeba ji trošku dosladit sirupem), ale už třeba i rozmixovaným smoothie z banánu a lesních plodů. Záleží opravdu čistě jenom na vás a vaší chuti.