Go Back
+ servings

Tapiokový pudink

Vytisknout recept
Tapioka je bezlepková. Je to vlastně jenom škrob, kterej se získává z kořene manioku. O tapioce jsem poprvý slyšela na naší cestě po JV Asii, když jsem se ptala, z čeho jsou udělaný různý jídla. Pytlíček 100 g mě stál cca 20 Kč, takže je výhoda i v tom, že je dost levná.
Kategorie Dezert
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 50 g tapiokových perel koupíte ve zdravé výživě nebo v Sapě – někdo psal, že je maj i v Globusu
  • 200 ml vody
  • 250 ml kokosového mléka
  • 1,5 lžíce sirupu agáve nebo trošku víc medu podle chuti
  • ovoce podle chuti – nejvíc se hodí kyselé – takže maracuja mango, kiwi, broskve, pomeranče…můžou být ale i jahody, maliny, borůvky…

Instrukce

  • Tapioku jsem zalila vodou a nechala jsem ji přes noc nabobtnat. Pak jsem ji přelila do kastrůlku, přidala jsem k ní kokosový mlíko, sirup agáve a přivedla jsem k varu. Vařila jsem asi deset minut, dokud pudink krásně nezhoustnul.
  • Podle chuti můžete při vaření taky přidat do pudinku rozkrojenej lusk vanilky nebo pár kousků skořice. Podle použitý příchutě pak můžete měnit i ovoce.
  • Hotovej pudink jsem zdobila marakujou (někdy je hodně kyselá a je potřeba ji trošku dosladit sirupem), ale už třeba i rozmixovaným smoothie z banánu a lesních plodů. Záleží opravdu čistě jenom na vás a vaší chuti.
  • Tak šup do kuchyně!