Talianske grissini

Vytisknout recept
Do misy dáme múku, droždie, soľ, cukor a premiešame. Pridáme bielok, vodu a maslo a vypracujeme nelepivé cesto, ak treba, pridáme múku alebo vodu. Ku koncu pridáme olivový olej. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
Cesto nakrájame na 20-25 kúskov a každý vyvaľkáme rukami na dlhú tyčinku. Poukladáme na papier na pečenie na 2 plechy a necháme chvíľu podkysnúť, kým sa vyhreje rúra na 190 stupňov. Mlieko zmiešame so žĺtkom, natrieme tyčinky (môžeme aj posypať semienkami alebo hrubou soľou) a dáme piecť na 12-15 minút.
 
Podávame k šunke a dresingu, alebo kuraciemu mäsu so zeleninou - viď. http://www.zenysro.cz/recepty/hlavni-jidlo/kuracie-m-so-so-zeleninou-a-dressingom-grissini
400g - hladkej múky
1ks - sušeného droždia
1lžička - soli
špetka - cukru
1ks - bielok
260ml - vlažnej vody
40g - rozpusteného masla
1lžíce - olivového oleja
ks - na potretie
1ks - žĺtok
1lžíce - mlieka
příprava - 10
vaření - 15
Kategorie Přílohy
Uvařila Emília Balonová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account