Sytá zeleninová polévka. Léčivá síla z přírody v boji proti nachlazení

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 3 ks Brambory (středně velké)
  • 2 ks Mrkev
  • 3 ks Zelený chřest
  • 3 ks Řapíkatý celer (stvoly)
  • 1 ks Bílá ředkev
  • 1/2 ks Mladá jarní cuketa
  • 1,2 l Zeleninový vývar
  • 1 ks Medvědí česnek
  • 1 ks Čerstvý zázvor
  • 1 špetka Cayennský pepř
  • 1 špetka Římský mletý kmín
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 lžíce Olej (olivový, kokosový)
  • 1 špetka Čerstvě mletý pepř
  • 1 ks Pórek (asi 10 cm kousek)
  • 1 lžička Sůl

Instrukce

  • Dopřejte svému tělu sytou zeleninovou polévkou, která léčí. Prohřeje organismus, zažene první příznaky nachlazení nebo nastupující virózu. Síla přírody se ukrývá v jednom vařícím šálku lahodného krému, který vám pomůže v boji s nežádoucími bacily.
    Účinky polévky využijte také jako super "vyprošťovák" po probdělé noci.
    Základem je čerstvá jarní zelenina, která dodává vitamíny a minerály. Medvědí česnek napomáhá detoxikovat organismus, zázvor podpoří imunitní systém a cayenský pepř prohřeje a podpoří trávení. Chia semínka dodají energii a nenasycené omega-3 mastné kyseliny. 
    Co budete potřebovat na 4 - 6 porcí?
    3 ks středně velkých brambor10 cm dlouhý kousek pórku2 ks mrkve1 bílou ředkev3 stvoly řapíkatého celeru3 ks zeleného chřestu1/2 ks mladé jarní cukety1,2 l zeleninového vývaru1 list medvědího česnekukousek čerstvého zázvorušpetku cayenského pepřešpetku římského kmínu1 ČL solišpetku čerstvě mletého pepřešpetku muškátového oříčku3 PL oleje (kokosový, olivový)
    Jak postupovat?
    Zeleninu dobře omyjte. Pórek nakrájejte na kolečka. Brambory s řapíkatým celerem a chřestem pokrájejte na malé kousky. Mrkev a ředkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
    V kastrolu rozehřejte olej a na něm zpěňte pórek. Přidejte všechnu zeleninu a krátce orestujte, aby pustila šťávu. Zalijte vývarem a povařte asi 20 minut.
    Ke konci vaření přidejte rozkrájený list medvědího česneku a nastrouhaný zázvor. Okořeňte. Provařte.
    Ponorným tyčovým mixérem směs rozmixujte do hladké krémové textury. Podle potřeby ještě dosolte. 
    Polévku podávejte horkou alespoň 2 x denně. Na talíři dozdobte čerstvými zelenými bylinkami (koriandrem, pažitkou nebo petrželovou natí) a posypte chia semínky.
    Dobrou chuť.
     
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account