SÝROVÝ QUICHE S RAJČATY
Ingredience
- NA TĚSTO
- 200 g hladké mouky + na podsypání
- 125 g másla + na vymazání formy
- 3 PL polévkové lžíce vody
- 1/2 ČL lžičky sladké mleté papriky
- pepř mletý
- špetka soli
- SUROVINY NA NÁPLŇ
- 4 ks vejce
- 200 g Kysané smetany z Valašska
- 200 g strouhaného parmazánu
- 200 g sýru feta lze použít i balkánský sýr
- 250 g cherry rajčátek
- 1/2 ČL lžičky soli
- pepř mletý
Instrukce
Postup přípravy:
- Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
- V míse smícháme sypké suroviny na těsto, přidáme změklé máslo a vodu.
- Vypracujeme hladkou hmotu, kterou uložíme na 30 minut do chladu.
- Z těsta vyválíme placku a tou vyplníme formu (průměr 26-28 cm) tak, aby sahalo až k okrajům.
- Těsto po celé ploše propíchneme vidličkou a přesahující okraje seřízneme nožem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut.
- Do mísy rozklepneme vejce, přidáme Kysanou smetanu z Valašska a zbytek surovin určených pro náplň.
- Směs vyšleháme, abychom se zbavili nechtěných hrudek.
- Na upečené těsto nalijeme směs s vejci a ozdobíme rozpůlenými cherry rajčátky a na kostičky nakrájenou fetou. Pečeme na 160 °C přibližně 45-50 minut.
Vypadá to krásně. Musím někdy vyzkoušet.