SÝROVÝ QUICHE S RAJČATY

Vytisknout recept
Kysanou smetanu z Valašska můžeme využít na mnoho způsobů. My pro Vás připravili tip na Valentýnské menu. Potěší nejen ke dni svátku zamilovaných, ale kdykoli, kdy na něj budete mít chuť. Za sebe bych pak vše zpestřila šampaňským s jahodami. Pro děti pak jeho nealkoholickou variantou.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Francouzská
Klíč. slova slané, vegetariánský
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 6 osob
Kalorie 155
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

  • NA TĚSTO
  • 200 g hladké mouky + na podsypání
  • 125 g másla + na vymazání formy
  • 3 PL polévkové lžíce vody
  • 1/2 ČL lžičky sladké mleté papriky
  • pepř mletý
  • špetka soli
  • SUROVINY NA NÁPLŇ
  • 4 ks vejce
  • 200 g Kysané smetany z Valašska
  • 200 g strouhaného parmazánu
  • 200 g sýru feta lze použít i balkánský sýr
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1/2 ČL lžičky soli
  • pepř mletý

Instrukce

Postup přípravy:

  • Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  • V míse smícháme sypké suroviny na těsto, přidáme změklé máslo a vodu.
  • Vypracujeme hladkou hmotu, kterou uložíme na 30 minut do chladu.
  • Z těsta vyválíme placku a tou vyplníme formu (průměr 26-28 cm) tak, aby sahalo až k okrajům.
  • Těsto po celé ploše propíchneme vidličkou a přesahující okraje seřízneme nožem.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut.
  • Do mísy rozklepneme vejce, přidáme Kysanou smetanu z Valašska a zbytek surovin určených pro náplň.
  • Směs vyšleháme, abychom se zbavili nechtěných hrudek.
  • Na upečené těsto nalijeme směs s vejci a ozdobíme rozpůlenými cherry rajčátky a na kostičky nakrájenou fetou. Pečeme na 160 °C přibližně 45-50 minut.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 2g | Kalorie: 155kcal | Tuky: 4g | Protein: 11g | Cukry: 15g
1 Komentář
  1. 5 stars
    Vypadá to krásně. Musím někdy vyzkoušet.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account