Kysanou smetanu z Valašska můžeme využít na mnoho způsobů. My pro Vás připravili tip na Valentýnské menu. Potěší nejen ke dni svátku zamilovaných, ale kdykoli, kdy na něj budete mít chuť. Za sebe bych pak vše zpestřila šampaňským s jahodami. Pro děti pak jeho nealkoholickou variantou.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Francouzská
Keyword slané, vegetariánský
Čas přípravy 40 minutesmin
Čas vaření 45 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.30 minutesmin
Porce 6osob
Kalorie 155
Uvařila KateřinaGoroškov
Ingredience
NA TĚSTO
200ghladké mouky + na podsypání
125gmásla + na vymazání formy
3PLpolévkové lžíce vody
1/2ČLlžičky sladké mleté papriky
pepř mletý
špetka soli
SUROVINY NA NÁPLŇ
4ksvejce
200gKysané smetany z Valašska
200gstrouhaného parmazánu
200gsýru fetalze použít i balkánský sýr
250gcherry rajčátek
1/2ČLlžičky soli
pepř mletý
Instrukce
Postup přípravy:
Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
V míse smícháme sypké suroviny na těsto, přidáme změklé máslo a vodu.
Vypracujeme hladkou hmotu, kterou uložíme na 30 minut do chladu.
Z těsta vyválíme placku a tou vyplníme formu (průměr 26-28 cm) tak, aby sahalo až k okrajům.
Těsto po celé ploše propíchneme vidličkou a přesahující okraje seřízneme nožem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut.
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme Kysanou smetanu z Valašska a zbytek surovin určených pro náplň.
Směs vyšleháme, abychom se zbavili nechtěných hrudek.
Na upečené těsto nalijeme směs s vejci a ozdobíme rozpůlenými cherry rajčátky a na kostičky nakrájenou fetou. Pečeme na 160 °C přibližně 45-50 minut.