SÝROVÝ POSOUCH
Ingredience
- 2 a půl sklenice hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička suchého droždí
- 1 lžička soli
- 250 ml vlažné vody
- 2 lžíce oleje
- 150 g sýra podle chuti
- 1 vajíčko
Instrukce
- Do misky nasypeme prosetou hladkou mouku.
- Přidáme cukr, droždí a sůl a dobře promícháme.
- Přidáme 250 ml vlažné vody a uhněteme jednotné těsto.
- Na těsto nalijeme olej a opět promícháme.
- Misku s těstem překryjeme fólií a necháme odpočívat minimálně 30 minut.
- Těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na placku.
- Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
- Placky přendáme na plech vystlaný pečícím papírem.
- Potřeme vajíčkem a posypeme sýrem.
- Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů 20-25 minut.
Dobrý recept. Se sýrem to bude dobré. Zajímavý název.
ono to má být správně posúch je to tradiční slovenský smetanový posúch, ale já ho počeštila….
zajímavé…. posouch jsem ještě neslyšela, jen vošouchy 🙂
vošouchy zase já né 😀
Já neslyšela ani jedno. 😀
Anetko, vošouch je na Plzeňsku bramborák 🙂
Vošouch je lidový název pro bramborák z Plzeňska, na jihu Čech je to zase cmunda. Ale pro mě vždy bramborák 🙂
Díky za vysvětlení.
posúch to má být správně po slovensky.