Svěží jarní salát s grilovaným sýrem

Vytisknout recept
Kategorie Salát
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 1 ks ledový salát
  • 1 ks salát lollo biondo
  • 1 ks čekanka
  • 10 ks cherry rajčata
  • 4 ks hermelín (nebo kozí, ovčí)
  • 4 lžíce olej
  • 1 - 2 lžíce med
  • 1 ks limetka
  • sůl, pepř
  • 2 lžička grilovací koření na sýr
  • 1 lžička dionská hořčice

Instrukce

  • Moje milé ženy, 
    včera jsem vás "nakrmila" kalorickou bombou v podobě marcipánové bublaniny, tak pro dnešní den něco odlehčeného 🙂
    Jaro je přímo stvořené pro zásobení svého těla přírodními zdroji vitamínů. K obědu si nachystáme zdravý "zelený "salát doplněný o grilovaný sýr. Saláty jsou důležitým zdrojem vitamínu C, K, vitamínů skupiny B, provitamínu A, kyseliny listové a hořčíku.
    Navíc posilují imunitní systém, činnost srdce, zvyšují výkonnost svalů, vylepšují zužitkování bílkovin a jsou málo kalorické.
    Sýr pak tělu dodá mléčnou bílkovinu.
    Co budeme potřebovat:
    hlávku ledového salátu hlávku salátu Lollo Biondo (lze použít i barevnější variantu Lollo Rosso)menší čekanku10 ks Cherry rajčátek
    Dále 4 ks sýru s plísní (nebo kozí vhodný ke grilování).
    2 PL oleje smícháme s grilovacím kořením na sýry (lze si i dle chuti namíchat své vlastní z přísad, které máte doma k dispozici - červená paprika, mletý pepř, tymián, bazalka). Sýr olejem potřeme a položíme na čtverec alobalu. Pečlivě zabalíme do "ranečku" a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na cca 10 minut. Lze jej grilovat i na pánvičce. Já mám vyzkoušenou variantu v troubě, kde vím, že mně sýr zaručeně nepraskne a nevyteče.
    Na zálivku si připravíme:
    2 PL oleje1 - 2 PL medu (podle chuti a jak má kdo rád sladkou zálivku)1 lžička Dijonské hořčice (pokud nemáte, použijte plnotučnou)sůl pepř šťáva z 1 limety
    Suroviny dobře prošleháme metličkou v hladký krém.
    Listy salátu natrháme (nebo nařežeme keramickým nožem), rozdělíme na talíře, přidáme nakrájená rajčátka na polovičky, zakápneme připravenou zálivkou.
    Grilovaný sýr vyndáme opatrně z alobalu a položíme na salát. Kdo má rád výraznější chuť salátu, může posypat nasekaným čerstvým koriandrem.
    Můžeme k pokrmu podat opečený toast nebo bagetku.
    Dobrou chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account