Švestkový krambl

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 400 g Švestky
  • 1 lžička Mletá skořice
  • 1 ks Limetka
  • 4 lžíce Třtinový cukr
  • 2 lžíce Javorový sirup
  • 100 ml Kokosový olej
  • 350 g Pohanková mouka
  • 150 g Třtinový cukr
  • 2 lžíce Mletý kokos

Instrukce

  • Tak tomu říkám báječná podzimní laskomina. Potěší oko, prohřeje tělo, polaská chuťové pohárky a navíc ji zvládnete v bleskovém čase. Nejdéle vám tedy zabere poctivé vypeckování švestek. Ale ten výsledek fakt stojí za to.
    Ingredience vám postačí na 4 porce. Doba přípravy 20 minut, doba pečení 35 – 40 minut.
    Na formu o průměru 21 cm budete potřebovat:
    400 g vypeckovaných švestek (již vypeckovaných)1 ČL mleté skořice Limetovou kůru a limetovou šťávu z 1 plodu4 PL třtinového cukru2 PL javorového sirupu
    Formu vymažte kokosovým olejem. Troubu si předehřejte na 180 °C.
    Vypeckované švestky vložte do mísy, zasypte cukrem a přidejte strouhanou kůru a šťávu z limety a zakápněte javorovým sirupem. Promíchejte a nandejte na dno vymazané formy.
    Drobenkové těsto vytvoříte tak, že všechny ingredience vložíte do misky a drobením mezi prsty je budete postupně spojovat. Hotovou drobivou směsí posypte švestky ve formě. Vložte do trouby a pečte 35 – 40 minut.
    100 ml kokosového oleje350 g pohankové mouky150 g třtinového cukru2 PL mletého kokosu
    Švestky zasypte drobením a vložte do trouby. Pečte cca 35 – 40 minut. Krambl nádherně provoní celý byt švestkami, kokosem a skořicí.
    Můj TIP: krambl můžete péci po celý rok. Vždy si zaměníte ovoce za aktuální sezónní anebo takové, které máte uskladněné v mrazáku. Naprosto úžasný je krambl borůvkový a hruškový. 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account