Švestkový koláč s ořechovou žmolenkou

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 450 g Polohrubá mouka
  • 200 g Cukr krupice
  • 3 ks Vejce
  • 1 ks Ricotta
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 200 ml Rostlinný olej
  • 500 g Vypeckované švestky

Žmolenka

  • 250 g Hrubá mouka
  • 250 g Třtinový cukr
  • 150 g Máslo
  • 100 g Vlašské ořechy - drcené

Instrukce

  •  
     
    Nejprve si vypeckujeme švestky. Utřeme celá vejce s cukrem a vanilk. cukrem, pomalu přidáváme olej a nakonec přimícháme ricottu. Smícháme si mouku s kypř. práškem a pomalu zapracujeme do tekuté směsi. 
    Pekáč si vyložíme pečicím papírem a těsto na něj vlijeme a rozetřeme. 
    Poklademe celý koláč půlkami švestek. 
    Ze třtinového cukru, másla, mouky a rozdrcených vlaš. ořechů uhněteme žmolenku.
    Žmolenkou posypeme rovnoměrně celý koláč. 
    Dáme péci do trouby na 170°C asi 40 minut. 
     
     
     
     
    Přeji dobrou chuť !!!! 
     
     
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account