Švestkový koláč s ořechovou žmolenkou
Ingredience
- 450 g Polohrubá mouka
- 200 g Cukr krupice
- 3 ks Vejce
- 1 ks Ricotta
- 1 ks Prášek do pečiva
- 200 ml Rostlinný olej
- 500 g Vypeckované švestky
Žmolenka
- 250 g Hrubá mouka
- 250 g Třtinový cukr
- 150 g Máslo
- 100 g Vlašské ořechy - drcené
Instrukce
- Nejprve si vypeckujeme švestky. Utřeme celá vejce s cukrem a vanilk. cukrem, pomalu přidáváme olej a nakonec přimícháme ricottu. Smícháme si mouku s kypř. práškem a pomalu zapracujeme do tekuté směsi. Pekáč si vyložíme pečicím papírem a těsto na něj vlijeme a rozetřeme. Poklademe celý koláč půlkami švestek. Ze třtinového cukru, másla, mouky a rozdrcených vlaš. ořechů uhněteme žmolenku.Žmolenkou posypeme rovnoměrně celý koláč. Dáme péci do trouby na 170°C asi 40 minut. Přeji dobrou chuť !!!!