Švestkový crumble

Vytisknout recept
Švestky jsou oblíbené pro svou sladkokyselou chuť a lehkost, díky níž mají potenciál vylepší jakýkoliv dezert – od těch nejsnazších až po náročnější cukrářské kousky. Důkazem může být náš bio švestkový crumble, který se svou přípravou řadí k těm nejjednodušším dezertům na světě!
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 6
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • • 500 g pokrájených švestek
  • • 1 lžíce bio hladké mouky Babiččina volba
  • • 1 panák cherry amaretta nebo kvalitního rumu
  • Na drobenku
  • • 3 lžíce vloček
  • • 3 lžíce mandlové mouky
  • • 3 lžíce celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
  • • 4 lžíce třtinového cukru
  • • 2 lžíce měkkého másla
  • • 2 lžíce lískooříškového krému s čokoládou
  • • 3 lžíce lískových oříšků

Instrukce

  • Příprava dezertu je snadná a můžete zapojit i děti. Nakrájejte švestky na měsíčky. Zalijte likérem, posypte hladkou moukou a důkladně promíchejte.
  • Rozehřejte troubu na 180–200 stupňů.
  • Všechny ingredience na drobenku dejte do hlubší mísy, promíchejte a utvořte drobenku. Poté ji rovnoměrně naneste na ovoce a vše lehce přitiskněte ke dnu. Další vrstvu drobenky nechte už volně, aby se propekla dokřupava.
  • Pečte 25–30 minut. Záleží na tom, jak pevné švestky jsou. Dobrým ukazatelem je, že začnou bublat. Podávejte nejlépe ještě horké, s jogurtem nebo zmrzlinou.
3 Komentářů
  1. NelaVávrová 10 měsíců ago

    Poslední dobou mě vždy zaujme tento recept, ale jeste jsem nemela odvahu, ale vim, ze by mi to velmi chutnalo….

  2. Lenka Hudečková 10 měsíců ago

    5 stars
    mňam, mňam, to by mi chutnalo 🙂

  3. Naděžda Křičenská 10 měsíců ago

    5 stars
    Recept se mi líbí. Budeme mít letos také pár svých švestek, tak to musím zkusit.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account