Švestkový crumble
Ingredience
- • 500 g pokrájených švestek
- • 1 lžíce bio hladké mouky Babiččina volba
- • 1 panák cherry amaretta nebo kvalitního rumu
- Na drobenku
- • 3 lžíce vloček
- • 3 lžíce mandlové mouky
- • 3 lžíce celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
- • 4 lžíce třtinového cukru
- • 2 lžíce měkkého másla
- • 2 lžíce lískooříškového krému s čokoládou
- • 3 lžíce lískových oříšků
Instrukce
- Příprava dezertu je snadná a můžete zapojit i děti. Nakrájejte švestky na měsíčky. Zalijte likérem, posypte hladkou moukou a důkladně promíchejte.
- Rozehřejte troubu na 180–200 stupňů.
- Všechny ingredience na drobenku dejte do hlubší mísy, promíchejte a utvořte drobenku. Poté ji rovnoměrně naneste na ovoce a vše lehce přitiskněte ke dnu. Další vrstvu drobenky nechte už volně, aby se propekla dokřupava.
- Pečte 25–30 minut. Záleží na tom, jak pevné švestky jsou. Dobrým ukazatelem je, že začnou bublat. Podávejte nejlépe ještě horké, s jogurtem nebo zmrzlinou.
Poslední dobou mě vždy zaujme tento recept, ale jeste jsem nemela odvahu, ale vim, ze by mi to velmi chutnalo….
mňam, mňam, to by mi chutnalo 🙂
Recept se mi líbí. Budeme mít letos také pár svých švestek, tak to musím zkusit.