Go Back
+ servings

Švestkový crumble

Vytisknout recept
Švestky jsou oblíbené pro svou sladkokyselou chuť a lehkost, díky níž mají potenciál vylepší jakýkoliv dezert – od těch nejsnazších až po náročnější cukrářské kousky. Důkazem může být náš bio švestkový crumble, který se svou přípravou řadí k těm nejjednodušším dezertům na světě!
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 6
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • • 500 g pokrájených švestek
  • • 1 lžíce bio hladké mouky Babiččina volba
  • • 1 panák cherry amaretta nebo kvalitního rumu
  • Na drobenku
  • • 3 lžíce vloček
  • • 3 lžíce mandlové mouky
  • • 3 lžíce celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
  • • 4 lžíce třtinového cukru
  • • 2 lžíce měkkého másla
  • • 2 lžíce lískooříškového krému s čokoládou
  • • 3 lžíce lískových oříšků

Instrukce

  • Příprava dezertu je snadná a můžete zapojit i děti. Nakrájejte švestky na měsíčky. Zalijte likérem, posypte hladkou moukou a důkladně promíchejte.
  • Rozehřejte troubu na 180–200 stupňů.
  • Všechny ingredience na drobenku dejte do hlubší mísy, promíchejte a utvořte drobenku. Poté ji rovnoměrně naneste na ovoce a vše lehce přitiskněte ke dnu. Další vrstvu drobenky nechte už volně, aby se propekla dokřupava.
  • Pečte 25–30 minut. Záleží na tom, jak pevné švestky jsou. Dobrým ukazatelem je, že začnou bublat. Podávejte nejlépe ještě horké, s jogurtem nebo zmrzlinou.