Kottu Roti

Vytisknout recept
Přesunula jsem se na Srí Lanku. Kottu roti je vlastně taková zeleninová směs s masem, které si vyberete podle libosti. Původní recept obsahuje krevety, ale protože vodním živočichům příliš neholduji, nahradila jsem ho kuřecím. Jednou z přísad je i jednoduchá placka z mouky, vody a špetky soli, vyválená na tenko a osmažená na oleji. Já jsem ji dělala den předem asi ze 100 g mouky.
 
1) Maso osmažíme společně s kurkumou, solí a pepřem. Všeho asi lžičku.
 
2) Přidáme cibuli a česnek na plátky.
 
3) Přidáme nasekaný/sušený rozmarýn.
 
4) Přidáme pórek a mrkev nakrájené na tenké nudličky a lžíci másla.
 
5) Přidáme protlak a dobře promícháme.
 
6) Do směsi rozklepneme jedno vajíčko a opatrně ho vmícháme.
 
7) Můžeme přidat chilli - sušené nebo čilipapričku.
 
8) Nakonec přidáme placku rozstříhanou na tenké nudličky. Zbývající placky můžou posloužit jako příloha, dá se jíst ale i samotné.
ks - kuřecí maso
1ks - cibule
1ks - velká mrkev
1ks - pórek
1lžíce - rajčatový protlak
1ks - vejce
ks - kurkuma
ks - pepř
ks - sůl
ks - rozmarýn
1lžíce - máslo
ks - olej
ks - (chilli)
příprava - 25
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account