Špenátová slunečnice

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila DominikaTrösterová

Ingredience

  • 500 g Hladká mouka
  • 90 ml Olivový olej
  • 200 ml Suchého bílého vína
  • 2 lžička Sůl
  • 350 g Špenát listový
  • 350 g Riccota
  • 1 ks Vejce
  • 100 g Parmezán
  • 1 hrst Slunečnicová semínka

Instrukce

  • Z hladké mouky, olivového oleje, vína a soli vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejně velké kusy. Oba vyválíme na dva kruhy o průměru cca 30cm. Na jeden kruh dáme náplň ze špenátu, ricotty, vejce a parmezánu (dochutíme solí a pepřem). Náplň rozdělíme na dvě části z jedné uděláme kulatou hromádku uprostřed a z druhé části uděláme kruh dokola a to cca 3cm od hromádky první části náplně. Celé překryjeme druhým kruhem těsta. Těsto přimáčkneme okolo hromádky miskou nebo větším hrnkem, aby se těsta spojila a konce pomačkáme k sobě vidličkou, aby vznikly rýhy. Poté nakrojujeme nožem a to od hromádky (od hrany, kterou jsme udělali miskou okolo kupičky náplně). Krájíme po cca 5cm. Všechny tyto nakrojené kousky opatrně, aby jsme je neutrhli, postavíme na bok tak, aby byla vidět náplň. Střed slunečnice potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 30minut. 

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account