Špenátová slunečnice

Vytisknout recept
Z hladké mouky, olivového oleje, vína a soli vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejně velké kusy. Oba vyválíme na dva kruhy o průměru cca 30cm. Na jeden kruh dáme náplň ze špenátu, riccoty, vejce a parmezánu (dochutíme solí a pepřem). Náplň rozdělíme na dvě části z jedné uděláme kulatou hromádku uprostřed a z druhé části uděláme kruh dokola a to cca 3cm od hromádky první části náplně. Celé překryjeme druhým kruhem těsta. Těsto přimáčkneme okolo hromádky miskou nebo větším hrnkem, aby se těsta spojila a konce pomačkáme k sobě vydličkou, aby vznikly rýhy. Poté nakrojujeme nožem a to od hromádky (od hrany, kterou jsme udělali miskou okolo kupičky náplně). Krájíme po cca 5cm. Všechny tyto nakrojené kousky opatrně, aby jsme je neutrhli, postavíme na bok tak, aby byla vidět náplň. Střed slunečnice potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 30minut. 
500g - hladká mouka
90ml - olivový olej
200ml - suchého bílého vína
2lžička - sůl
350g - špenát listový
350g - riccota
1ks - vejce
100g - parmezán
hrst - slunečnicová semínka
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Chuťovka
Uvařila DominikaTrösterová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account