Špenátová polévka s quinoou
Ingredience
- 125 g Čerstvý špenát
- 2 ks Mrkev
- 1 ks Kořenová petržel
- 1/4 hrnek Quinoa
- 2 ks Řapíkatý celer
- 1 ks Cibule šalotka
- 3 stroužek Česnek
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření
- 1 lžička Pepř celý
- 1 špetka Sůl
- 1 lžíce Olej
- 2,5 l Voda
Instrukce
- Výživová hodnota pro 1 porci: 313 kJ, 74 kcal, bílkoviny 2,3 g, sacharidy 11,2 g, tuky 2,3 g, vláknina 2,7 g Tato polévka je maximálně nenáročná na přípravu. Pochutnávat si na ní můžete už za 30 minut. A to má přitom v sobě díky surovinám spoustu esenciálních bílkovin, vlákniny, vitamínů (K, B9, C, B2, B6) a minerálů (mangan, hořčík, železo, fosfor, draslík). Postup vaření:Šalotku a česnek oloupu a nakrájím, šalotku na malé kostičky, česnek na plátky. Do hrnce dám olej a šalotku s česnekem orestuji. Mezi tím si očistím kořenovou zeleninu a nakrájím jí na kolečka nebo kostičky. Přidám do hrnce, a restuji, dokud nezačne zelenina příjemně vonět. Pak přidám bobkový list, nové koření, černý pepř a sůl a vše zaliji vodou.Jakmile je zelenina měkká (přibližně po 15 minutách), přidám nadrobno nakrájený řapíkatý celer a opláchnutý a lehce pokrájený špenát.Po 5 minutách přidám quinou a nechám na mírném ohni povařit dalších 5 minut.Nakonec si můžete polévku posypat strouhaným parmazánem.Vaše tělo je váš chrám.