Špenátová polévka s quinoou

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Porce 0
Uvařila MínaPetránová

Ingredience

  • 125 g Čerstvý špenát
  • 2 ks Mrkev
  • 1 ks Kořenová petržel
  • 1/4 hrnek Quinoa
  • 2 ks Řapíkatý celer
  • 1 ks Cibule šalotka
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření
  • 1 lžička Pepř celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 lžíce Olej
  • 2,5 l Voda

Instrukce

  • Výživová hodnota pro 1 porci: 313 kJ, 74 kcal, bílkoviny 2,3 g, sacharidy 11,2 g, tuky 2,3 g, vláknina 2,7 g
     
    Tato polévka je maximálně nenáročná na přípravu. Pochutnávat si na ní můžete už za 30 minut. A to má přitom v sobě díky surovinám spoustu esenciálních bílkovin, vlákniny, vitamínů (K, B9, C, B2, B6) a minerálů (mangan, hořčík, železo, fosfor, draslík)
     Postup vaření:
    Šalotku a česnek oloupu a nakrájím, šalotku na malé kostičky, česnek na plátky. Do hrnce dám olej a šalotku s česnekem orestuji.  
    Mezi tím si očistím kořenovou zeleninu a nakrájím jí na kolečka nebo kostičky. Přidám do hrnce, a restuji, dokud nezačne zelenina příjemně vonět. Pak přidám bobkový list, nové koření, černý pepř a sůl a vše zaliji vodou.
    Jakmile je zelenina měkká (přibližně po 15 minutách), přidám nadrobno nakrájený řapíkatý celer a opláchnutý a lehce pokrájený špenát.
    Po 5 minutách přidám quinou a nechám na mírném ohni povařit dalších 5 minut.
    Nakonec si můžete polévku posypat strouhaným parmazánem.
    Vaše tělo je váš chrám.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account