Výživová hodnota pro 1 porci: 313 kJ, 74 kcal, bílkoviny 2,3 g, sacharidy 11,2 g, tuky 2,3 g, vláknina 2,7 gTato polévka je maximálně nenáročná na přípravu. Pochutnávat si na ní můžete už za 30 minut. A to má přitom v sobě díky surovinám spoustu esenciálních bílkovin, vlákniny, vitamínů (K, B9, C, B2, B6) a minerálů (mangan, hořčík, železo, fosfor, draslík). Postup vaření:Šalotku a česnek oloupu a nakrájím, šalotku na malé kostičky, česnek na plátky. Do hrnce dám olej a šalotku s česnekem orestuji. Mezi tím si očistím kořenovou zeleninu a nakrájím jí na kolečka nebo kostičky. Přidám do hrnce, a restuji, dokud nezačne zelenina příjemně vonět. Pak přidám bobkový list, nové koření, černý pepř a sůl a vše zaliji vodou.Jakmile je zelenina měkká (přibližně po 15 minutách), přidám nadrobno nakrájený řapíkatý celer a opláchnutý a lehce pokrájený špenát.Po 5 minutách přidám quinou a nechám na mírném ohni povařit dalších 5 minut.Nakonec si můžete polévku posypat strouhaným parmazánem.Vaše tělo je váš chrám.