Špekové knedlíky s hovězím vývarem

Vytisknout recept
Hovězí vývar s velkými špekovými knedlíky je oblíbený snad v každé německy mluvící zemi. Já jsem ho v rámci své kuchařské výzvy vybrala jako zástupce Lichtenštejnska.
 
1) Housky nakrájíme na malé kousky, zalijeme teplým mlékem a necháme odstát, aby housky mlékem změkly.
 
2) Na másle osmahneme slaninu nakrájenou také na malé kousky.
 
3) V misce smícháme housku, slaninu, špetku soli, vejce a najemno nakrájenou pažitku.
 
4) Postupně přidáváme strouhanku a to tolik, abychom docílili pevného těsta. (Může jí být méně i více.)
 
5) Uplácáme větší kulaté knedlíky (z tohoto množství jsem uplácala čtyři), které vaříme v osolené vodě asi 10 - 15 min.
 
6) Podáváme zalité hovězím vývarem, nejlépe čirým bez zeleniny a masa (věřím, že na ten má každý svůj "rodinný recept";-) ) a posypeme pažitkou nebo petrželkou.
100g - slanina
2ks - houska
2ks - vejce
4lžíce - strouhanka
1/2hrnek - mléko
ks - pažitka
špetka - sůl
1lžíce - máslo/olej na smažení
příprava - 15
vaření - 15
Kategorie Polévka
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account