Hovězí vývar s velkými špekovými knedlíky je oblíbený snad v každé německy mluvící zemi. Já jsem ho v rámci své kuchařské výzvy vybrala jako zástupce Lichtenštejnska.
1) Housky nakrájíme na malé kousky, zalijeme teplým mlékem a necháme odstát, aby housky mlékem změkly.
2) Na másle osmahneme slaninu nakrájenou také na malé kousky.
3) V misce smícháme housku, slaninu, špetku soli, vejce a najemno nakrájenou pažitku.
4) Postupně přidáváme strouhanku a to tolik, abychom docílili pevného těsta. (Může jí být méně i více.)
5) Uplácáme větší kulaté knedlíky (z tohoto množství jsem uplácala čtyři), které vaříme v osolené vodě asi 10 - 15 min.
6) Podáváme zalité hovězím vývarem, nejlépe čirým bez zeleniny a masa (věřím, že na ten má každý svůj "rodinný recept";-) ) a posypeme pažitkou nebo petrželkou.100g - slanina2ks - houska2ks - vejce4lžíce - strouhanka1/2hrnek - mlékoks - pažitkašpetka - sůl1lžíce - máslo/olej na smaženípříprava - 15vaření - 15