Platýs na cibulce a česneku s chilli papričkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 22 minutes
Uvařila VeronikaVajdová

Ingredience

  • 4 plátek Platýs
  • 1 ks Cibule
  • 5-6 stroužek Česnek
  • 2 ks Chilli papričky
  • Sůl
  • Koření na ryby
  • Olivový olej

Instrukce

  • Platýs není moc obvyklá ryba na našich stolech, ale stojí za vyzkoušení!
    Plátky, filety platýse posolíme a ochutíme kořením na ryby. Nakrájíme si na jemné kostičky česnek, cibuli a chilli papričky. Na pánev dáme trochu olivového oleje a nasypeme malou část nakrájené zeleninové směsi a na ni položíme filety. Osmažíme  a pak opatrně otočíme (platýs je hodně jemné maso, takže se bude rozpadat). Na smažení dalších filetů vždy vyměníme i zeleninu - bude se připalovat.Pro děti můžeme udělat stejné jídlo jen bez chilli papriček ;)Dobrou chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account