Špaldový koláč s tvarohem a ovocem - zdravý a svěží moučník

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 45 minutes
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 2 hrnek Špaldová mouka
  • 2 lžíce Třtinový cukr
  • 2 lžíce Med
  • 6 lžíce Olivový olej
  • 1 hrnek Mléko
  • 2 ks Vejce
  • 3 ks Jablko
  • 1 lžička Skořice
  • 1 ks Prášek do pečiva

Instrukce

  • Dneska jsem vyzkoušela zase jednu novinku - zdravé pečení se špaldovou moukou.
     
    Těsto:
    Do mísy si dáte mouku, cukr a prášek do pečiva, promícháte, pak přidáte med, olej, mléko, vejce, skořici a uděláte hladké těsto. Nakonec nastrouhaná jablka. Tím je podklad pro dezert jemný a vláčný. 
    Těsto vylijete na vymazaný a vysypaný plech nebo na pečící papír a dáte péci na 180°C zhruba na 40 - 45 min. podle trouby.
    Po uepečení necháme vychladnout. Pak potřeme dobrou marmeládou. Já jsem použila domácí broskvovou.
     
    Náplň: 
    2 tvarohy (netučné) smícháte se dvěma zakysanými smetanami, přidáte vanilkový cukr a v případě potřeby ještě trochu cukru. Tuto tvarohovou směs nanesete na upečený korpus. Navrch dáte ovoce čerstvé nebo kompotované a zalijete želatinou.
     
    Želatinu uděláte podle návodu na sáčku, já dneska použila 2 vanilkové pudinky a šťávu z mandarinkového kompotu, dolila jsem vodou 
    a uvařila jako klasický pudink a horkým polila dezert. 
    /Na 2 pudinkové sáčky jsem použila 700 ml tekutiny a malinko třtinového cukru/.
     
    Necháte vychladnout a podáváte. Zákusek je svěží 🙂
     
    Dobrou chuť přeje Hudlenka
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account