Špaldový koláč s tvarohem a ovocem - zdravý a svěží moučník

Vytisknout recept
Dneska jsem vyzkoušela zase jednu novinku - zdravé pečení se špaldovou moukou.
 
Těsto:
Do mísy si dáte mouku, cukr a prášek do pečiva, promícháte, pak přidáte med, olej, mléko, vejce, skořici a uděláte hladké těsto. Nakonec nastrouhaná jablka. Tím je podklad pro dezert jemný a vláčný. 
Těsto vylijete na vymazaný a vysypaný plech nebo na pečící papír a dáte péci na 180°C zhruba na 40 - 45 min. podle trouby.
Po uepčení necháme vychladnout. Pak potřeme dobrou marmeládou. Já jsem použila domácí broskvovou.
 
Náplň: 
2 tvarohy (netučné) smícháte se dvěma zakysanými smetanami, přidáte vanilkový cukr a v případě potřeby ještě trochu cukru. Tuto tvarohovou směs nanesete na upečený korpus. Navrch dáte ovoce čerstvé nebo kompotované a zalijete želatinou.
 
Želatinu uděláte podle návodu na sáčku, já dneska použila 2 vanilkové pudinky a šťávu z mandarinkového kompotu, dolila jse vodou 
a uvařila jako klasický pudink a horkým polila dezert. 
/Na 2 pudinkové sáčky jsem použila 700 ml tekutiny a malinko třtinového cukru/.
 
Necháte vychladnout a podáváte. Zákusek je svěží 🙂
 
Dobrou chuť přeje Hudlenka
 
 
2hrnek - špaldová mouka
2lžíce - hnědý třtinový cukr
2lžíce - med
6lžíce - olivový olej
1hrnek - mléko
2ks - vejce
3ks - jablka
1lžička - skořice
1ks - prášek do pečiva
příprava - 30
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account