Špaldové buchty. Vláčné jako sněhová nadílka

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 1 hour 50 minutes
Čas vaření 35 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 600 g Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
  • 150 ml Teplé mléko (rostlinné, obyčejné)
  • 1/2 ks Čerstvé droždí
  • 100 g Třtinový moučkový cukr
  • 1 lžička Sůl
  • 1 ks Limetka (kůra i šťáva)
  • 1 ks Vejce
  • 80 ml Kokosový olej
  • 4 lžíce Bílý jogurt (nejlépe řeckého typu)

Instrukce

  • Probuďte v sobě vzpomínky na dětství a provoňte svou kuchyni tradicí. Upečte tyto sněhově vláčné buchty a dopřejte si pohodu u rodinného krbu. Dopřejte si s každým soustem kousek domácího štěstí.
    Co budete potřebovat?
    Těsto:
    150 ml teplého mléka½ kostky droždí (21 g)1 ČL třtinového cukru
    Teplé mléko vlijte do misky, přidejte cukr a promíchejte. Droždí do mléka rozdrobte, zamíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
    600 g špaldové mouky Sůl – zarovnaná 1 ČL na toto množství mouky100 g třtinového moučkového cukru Strouhaná kůra z limetky Šťáva z limekty1 vajíčko (pokud možno domácí)80 ml kokosového oleje4 PL bílého jogurtu (nejlépe řeckého typu)
    Mouku prosejte do mísy, osolte, přisypte cukr a promíchejte. Přidejte bílý jogurt, vajíčko, kůru i šťávu z limetky a přilijte vzešlý kvásek. Zamíchejte a nakonec přilijte olej.
    Těsto dokonale zpracujte. Pokud vám na to nestačí vaše síla v rukou, použijte robot s hnětacími metlami. Tu nejtěžší práci odvedou za vás. Když máte zpracovaný hladký bochánek, odložte jej na 90 minut kynout na teplé místo.
     
    Čím buchty naplnit?
    Mákem, tvarohem, povidly, čokoládou. Anebo vyzkoušejte hotové náplně BABETA. Jsou lahodné, výborně ochucené a jsou okamžitě k použití. Ušetříte čas, námahu a mytí dalších kousků nádobí navíc. Doporučuji čokoládovou, kterou jsem si oblíbila a mám ji doma v zásobě.
    Můj tip: máte rády kombinaci povidel a čokolády? Pak si rozhodně při podzimní sklizni švestek připravte "švestky v čokoládě". Buchty plněné touto delikatesou jsou prostě luxusní.
     
    Troubu předehřejte na 180 °C. Pekáč vymažte olejem. 
    Těsto rozdělte na 16 - 20 kousků a ty naplňte. Vyskládejte do formy a každý kousek potřete olejem, aby se po upečení od sebe lépe oddělil. Vložte do trouby a pečte asi 30 - 35 minut.
    Buchty nechte vychladit, pocukrujte moučkovým třtinovým cukrem a servírujte. 
    Dobrou chuť a příjemné prožitky z každého sousta.
     
     
     
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account