Špagety Carbonara
Vejce rozklepneme do misky a promícháme s většinou parmezánu.
Do velkého hrnce dáme vařit vodu s olivovým olejem, než voda začne vřít na velké pánvi rozpustíme máslo.
Česnek smáčnem plochou stranou nože a spolu se slaninou přidáme do pánve na máslo.
Do vroucí vody přidáme sůl a až začne znovu vřít vložíme špagety a vaříme je aby byli al dente.
Slanina by se měla začít měnit v křupavoučkou v tu chvíli vyndáme česnek, který svou roli už splnil.
Pánev se slaninou a pěnícím máslem stáhnem na mírný plamen a pak přidáváme uvařené špagety, které necedíme ale vyndaváme naběračkou na špagety. Když ve špagetách zůstane trocha vody vůbec nevadí.
Pa promíchání přidáme vajčko s parmezánem. Vajčko má na špagetách ulpět ne se uvařit, takže jenom rychle na mírném ohni promícháme.
Ihned podáváme posypané čerstvě mletým pepřem a parmazánem.500g - Špagety 150g - Pancetta či slanina 4stroužek - Česnek100g - Parmazán 4lžíce - Máslo2lžíce - Olivový olejks - Sůl a pepř4ks - Vejcepříprava - 5vaření - 20