Krupicová polévka

Vytisknout recept
Rychlá polévka, kterou u nás doma máme rádi a která je uvařená během chvíle, obzvlášť, pokud třeba jako já, máte v mrazáku nachystané sáčky s polévkovou zeleninou.
Do kastrolu dáme máslo a na něj polévkovou zeleninu, kterou na másle chvíli opékáme do zlatava. Následně zeleninu zasypeme krupicí, chvilenku též opražíme a zalijeme cca 1,2 litrem vody. Přidáme sůl a koření, já dávám trošku Podravky, která má krásnou žlutou barvu. Vaříme do změknutí zeleniny.
V hrníčku si vidličkou rozšleháme dvě vajíčka, která v samém závěru vlijeme do polévky a ještě asi dvě minutky provaříme a máme hotovo. Před podáváním můžeme ještě dozdobit čerstvými bylinkami - pažitkou či petrželkou.
 
400g - polévková zelenina dle zvyklostí
80g - máslo
5-6lžíce - hrubá krupice
ks - sůl, polévkové koření
2ks - vejce
ks - čerstvé bylinky dle sezony
příprava - 15
vaření - 50-60
Kategorie Polévka
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account