Špagety Carbonara
Ingredience
- 500 g Špagety
- 150 g Pancetta či slanina
- 4 stroužek Česnek
- 100 g Parmezán
- 4 lžíce Máslo
- 2 lžíce Olivový olej
- 4 ks Vejce
- Sůl, pepř
Instrukce
- Pancettu či slaninu (pokud možno libovější) nakrájíme na drobné kousky a oloupeme si česnek. Vejce rozklepneme do misky a promícháme s většinou parmezánu. Do velkého hrnce dáme vařit vodu s olivovým olejem, než voda začne vřít na velké pánvi rozpustíme máslo. Česnek smáčnem plochou stranou nože a spolu se slaninou přidáme do pánve na máslo. Do vroucí vody přidáme sůl a až začne znovu vřít vložíme špagety a vaříme je aby byli al dente. Slanina by se měla začít měnit v křupavoučkou v tu chvíli vyndáme česnek, který svou roli už splnil. Pánev se slaninou a pěnícím máslem stáhneme na mírný plamen a pak přidáváme uvařené špagety, které necedíme ale vyndáváme naběračkou na špagety. Když ve špagetách zůstane trocha vody vůbec nevadí. Pa promíchání přidáme vajčko s parmezánem. Vajíčko má na špagetách ulpět ne se uvařit, takže jenom rychle na mírném ohni promícháme. Ihned podáváme posypané čerstvě mletým pepřem a parmazánem.