Smetanový dort

Vytisknout recept
V 1/2 litru mléka, do kterého přidáme 2 polévkové lžíce cukru a 1/2 balíčku  vanilkového cukru, uvaříme vanilkový pudink. Po vychladnutí do něj opatrně vmícháme rum podle chuti. Vychlazený pudink vyšleháme mixérem. V další nádobé vyšleháme šlehačku a jemnë do ní vmícháme 2 lžíce cukru moučky, 1/2 balícku vanilkového cukru a zakysanou smetanu z obou kelímků. Pro lepśí zatuhnutí přidáme do smetanového krému želatinu připravenou podle návodu na obalu. Do formy o obsahu asi 1 litr nalijeme polovinu vychlazeného pudinku, na který naskládáme střídavě vedle sebe žluté a kakaové piškoty. Piškoty zalijeme polovinou smetanové hmoty, na kterou poklademe kousky ananasu. Opět zalijeme smetanovou hmotou a na ni opět naskládáme piškoty. Piškoty překryjeme zbylou polovinou pudinku. Formu zakryjeme alobalem a necháme půl dne v chladničce tuhnout. Po vychlazení dezert vyklopíme a ozdobime ovocem (kiwi, maliny, hroznové víno, jablko, broskev, pomerané, mandarinky, banán nebo jíné podle chuti)
Tip: Pro svěží vzhled doporučujeme zahorka rozpustil želatinu v troše ovocné šťávy a po vychladnutí jí polít povrch dortu.
1ks - Balíček piškotů
1ks - Balíček piškotů kakaových
1ks - Vanilkový pudink
500ml - Mléko
2ks - Zakysaná smetana
1ks - Plechovka ananasu
1ks - Smetana ke šlehání
4lžíce - Cukr moučka
1ks - Vanilkový cukr
1kapka - Rum
1ks - Světlá želatina sáček
1hrst - Ovoce na ozdobu
příprava - 50
vaření - 360
Kategorie Dezert
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account