Indické brambory

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 50 minutes
Uvařila Zdeňka Zajíčková

Ingredience

  • 500 g Brambory
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 1 špetka Himalájská sůl
  • 1 lžička Majoránka
  • 1 lžička Kari koření
  • 1 ks Mozzarela
  • 1/2 lžička Drcený kmín
  • 2 ks Vejce
  • 1 ks Cibule
  • Česnek

Instrukce

  • Vyzkoušejte obměnu oblíbené klasiky - zapečených brambor. Své udělá kari, kmín, majoránka a mozarella.
    Cibuli orestujeme na oleji (nebo ghí), přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a dáme rozpéci do trouby.
    V mixeru s nožem nastrouháme mozzarellu, přidáme kari, kmín, majoránku, sůl a vajíčka a ještě jednou promixujeme.Jakmile jsou brambory měkké, nalijeme směs na brambory a zapečeme tak cca 25 minut při 150 stupních Celsia v horkovzdušné troubě. Až se začně dělat krustička, troubu vypneme.
    Jako přílohu doporučuji kysané zelí.
    Pro ty co nemusí mozzarellu, je možná tato obměna – směs připravíme ze šlehačky, strouhaného sýru, vajíček, kari a kmínu, kterou brambory zalijeme.
    První varianta není tak tučná. 🙂
    Přeji všem dobrou chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account