Smetanové těstoviny s uzeným lososem
Ingredience
- těstoviny špagety nebo krátké tvary typu penne 400 g
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- rostlinný olej 1 lžíce
- bílé víno suché 100 ml
- smetana ke šlehání nebo tučná zakysaná smetana 250 ml
- uzený losos mohou byt i kousky nebo odřezky 200 g
- citron chemicky neošetřený 1/2 ks
- sůl
- pepř čerstvě namletý
- kopr jen lístky 1 malý svazeček
Instrukce
- Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte je a asi 1 hrnek vody z vaření uchovejte.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej a smažte cibuli asi 6 minut až zvláční, ale nezabarví se. Přidejte česnek a smažte ještě minutu, až se rozvoní. Vlijte víno a nechte ho asi z poloviny odpařit, pak zalijte smetanou. Dobře osolte, opepřete, a nechte na mírném varu.
- Do omáčky vložte kousky ryby bez kůže a vmíchejte uvařené těstoviny. Přidejte citronovou kůru a šťávu, zlehka promíchejte, aby se ryba příliš nerozdrobila. Omáčku povolte trochou vody z vaření těstovin.
- Před podáváním dochuťte a posypte lístky kopru.
Takto připravené těstoviny jsme také ještě nejedli. Musím je brzy udělat.
Kombinace těstovin a ryby jsem ještě nezkoušela, ale proč ne.
to jsme ještě nezkusili, ale asi to bude výborné 🙂