Smetanové těstoviny s uzeným lososem

Vytisknout recept
Kouzlo spočívá spíš ve zvolených surovinách, kvalitních, ale v tomto množství cenově dostupných.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • těstoviny špagety nebo krátké tvary typu penne 400 g
  • cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • rostlinný olej 1 lžíce
  • bílé víno suché 100 ml
  • smetana ke šlehání nebo tučná zakysaná smetana 250 ml
  • uzený losos mohou byt i kousky nebo odřezky 200 g
  • citron chemicky neošetřený 1/2 ks
  • sůl
  • pepř čerstvě namletý
  • kopr jen lístky 1 malý svazeček

Instrukce

  • Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte je a asi 1 hrnek vody z vaření uchovejte.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej a smažte cibuli asi 6 minut až zvláční, ale nezabarví se. Přidejte česnek a smažte ještě minutu, až se rozvoní. Vlijte víno a nechte ho asi z poloviny odpařit, pak zalijte smetanou. Dobře osolte, opepřete, a nechte na mírném varu.
  • Do omáčky vložte kousky ryby bez kůže a vmíchejte uvařené těstoviny. Přidejte citronovou kůru a šťávu, zlehka promíchejte, aby se ryba příliš nerozdrobila. Omáčku povolte trochou vody z vaření těstovin.
  • Před podáváním dochuťte a posypte lístky kopru.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Takto připravené těstoviny jsme také ještě nejedli. Musím je brzy udělat.

  2. Kombinace těstovin a ryby jsem ještě nezkoušela, ale proč ne.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    5 stars
    to jsme ještě nezkusili, ale asi to bude výborné 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account