Kouzlo spočívá spíš ve zvolených surovinách, kvalitních, ale v tomto množství cenově dostupných.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
těstovinyšpagety nebo krátké tvary typu penne 400 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
rostlinný olej 1 lžíce
bílé vínosuché 100 ml
smetana ke šlehánínebo tučná zakysaná smetana 250 ml
uzený lososmohou byt i kousky nebo odřezky 200 g
citronchemicky neošetřený 1/2 ks
sůl
pepřčerstvě namletý
koprjen lístky 1 malý svazeček
Instrukce
Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte je a asi 1 hrnek vody z vaření uchovejte.
Ve velké pánvi rozehřejte olej a smažte cibuli asi 6 minut až zvláční, ale nezabarví se. Přidejte česnek a smažte ještě minutu, až se rozvoní. Vlijte víno a nechte ho asi z poloviny odpařit, pak zalijte smetanou. Dobře osolte, opepřete, a nechte na mírném varu.
Do omáčky vložte kousky ryby bez kůže a vmíchejte uvařené těstoviny. Přidejte citronovou kůru a šťávu, zlehka promíchejte, aby se ryba příliš nerozdrobila. Omáčku povolte trochou vody z vaření těstovin.