Slovenská fazolačka
Ingredience
- 4 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Sterilované fazole
- 1 ks Zakysaná smetana
- 100 g Uzenina
- Sladká paprika
- Bobkový list
- Sůl
- Olej
- Instantní jíška
Instrukce
- Hustá polévka, která skvěle nahradí oběd nebo večeři. S dobrou klobáskou bude chutnat i mužům, bez ní ji ocení i dcera vyznávající zdravou výživu! 😉Na oleji osmahneme cibuli a přidáme uzeninu. Zaprášíme paprikou. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, sůl, kmín, bobkový list a zalijeme vroucí vodou. Pod pokličkou vaříme asi 15 minut.Mezitím si necháme okapat fazole. Fazole přidáme do polévky a vaříme asi 5 minut. Pak přidáme zakysanou smetanu a dohustíme jíškou.Povaříme asi 5 minut a podáváme, nejlépe s pečivem.