Slaný koláč s karamelizovanou dýní
Ingredience
- 1 ks Listové těsto
- 300 g Nastrouhaná dýně Hokkaido1
- 1 lžíce Balsamikový ocet
- 1 lžička Med
- 4 lžíce Olivový olej
- 100 g Nastrouhaná niva na hrubém struhadle
- 100 g Vlašské ořechy
- 1 plátek Máslo
- Sůl, pepř
Instrukce
- Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nastrouhanou dýni. Přidáme balsamikový ocet, med, sůl, pepř a restujeme, dokud se tekutina nevypaří. Dýně by měla zezlátnout. Plech či kulatou koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a rozložíme listové těsto (pokud koupíte již plát, oceníte že ho nemusíte válet a máte rychleji hotovo). Rozprostřeme na něj karamelizovanou dýni, nadrobno pokrájené ořechy a posypeme nivou. Povrh koláče poklademe plátky másla a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C po dobu 25-30minut.