
Skotská vejce s hranolkami
Ingredience
- 6 ks Vejce na hniličku
- 500 g Krůtí mleté maso
- 200 g Houby
- 2+3 ks Vejce syrová
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 lžička Mletá paprika sladká
- 1 lička Kari
- 1 lžička Mletý kmín
- 2 lžička Pažitka
- 1 lžička Oregano
- 1 lžička Tymian
- 1 lžička Mletý kajenský pepř
- 1 lžíce Sušené mléko
- 100 g Hladká mouka
- 250 g Strouhanka
- 2 lžička Hořčice
- 1000 g Brambory
- Rostlinný olej
- Sůl
Instrukce
- Uvaříme si předem vejce asi 4,5 min. na hniličku. Dáme zchladit do studené vody a pak oloupeme. Semeleme si krůtí maso a houby a dáme do mísy. Přidáme 2 syrová vejce, suš. mléko, hořčici, koření, sůl. Zahustíme dle potřeby strouhankou. Ze směsi si vytvoříme 6 placiček. Vařená vejce obalíme v mouce a pak obalíme masovou směsí. Každé skotské vejce obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci ve velké vrstvě oleje. Vyndáme na papír. ubrousek, aby se odsál zbytek oleje. Oloupeme si větší syrové brambory a nakrájíme na hranolky. Smažíme opět ve fritovacím hrnci do zlatova. Opět odsajeme papír. ubrouskem přebytečný olej. Servírujeme rozkrojené skotské vejce na talíři s hranolkami, obložené nějakou syrovou zeleninou. Můžeme přidat Tatarskou omáčku či jinýdresing. Přeji dobrou chuť !!!!











