Go Back

Skotská vejce s hranolkami

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 6 ks Vejce na hniličku
  • 500 g Krůtí mleté maso
  • 200 g Houby
  • 2+3 ks Vejce syrová
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 lžička Mletá paprika sladká
  • 1 lička Kari
  • 1 lžička Mletý kmín
  • 2 lžička Pažitka
  • 1 lžička Oregano
  • 1 lžička Tymian
  • 1 lžička Mletý kajenský pepř
  • 1 lžíce Sušené mléko
  • 100 g Hladká mouka
  • 250 g Strouhanka
  • 2 lžička Hořčice
  • 1000 g Brambory
  • Rostlinný olej
  • Sůl

Instrukce

  •  
    Uvaříme si předem vejce asi 4,5 min. na hniličku. Dáme zchladit do studené vody a pak oloupeme. 
     
    Semeleme si krůtí maso a houby a dáme do mísy. Přidáme 2 syrová vejce, suš. mléko, hořčici, koření, sůl. Zahustíme dle potřeby strouhankou. 
     
    Ze směsi si vytvoříme 6 placiček. Vařená vejce obalíme v mouce a pak obalíme masovou směsí. 
     
    Každé skotské vejce obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci ve velké vrstvě oleje. 
    Vyndáme na papír. ubrousek, aby se odsál zbytek oleje. 
     
    Oloupeme si větší syrové brambory a nakrájíme na hranolky. Smažíme opět ve fritovacím  hrnci do zlatova. 
    Opět odsajeme papír. ubrouskem přebytečný olej. 
     
    Servírujeme rozkrojené skotské vejce na talíři s hranolkami, obložené nějakou syrovou zeleninou. Můžeme přidat Tatarskou omáčku či jiný
    dresing. 
     
     
     
     
                        Přeji dobrou chuť !!!!