Skořicový jednoduchý cheesecake

Vytisknout recept
Jednoduchý recept na skořicový cheesecake, upraveno na základě amerického originálního receptu.
Nejprve připravíme krustu: V kastrůlku smícháme rozpuštěné máslo, umleté sušenky a 3 lžíce cukru (lze vynechat). Dáme na dno dortové formy, "uťapkáme" lžící, a dáme péci na 10 minut (150 stupňů). Necháme vychladnout. 
Mezitím si připravíme krém: Do malého hrnce dáme trochu studené vody (1 - 2 dcl) a nasypeme rovnoměrně práškovou želatinu. Necháme 1 minutu odstát, želatina trochu nabobtná. Poté na mírném plameni zahříváme 3 minuty, stále přitom mícháme. Želatina se tak dobře rozpustí. Odstavíme stranou.
V míse ušleháme pomazánkové máslo s cukrem (šlehačem či ručně), dohladka. Přidáme trochu šťávy z citronu (asi 1 lžíce) a skořici dle chuti. Nakonec vmícháme pomalu želatinovou vodu (může být mírně vlažná). 
Směs vlijeme  na vychlazenou krustu. Můžeme ještě ozdobit skořicí.
Dáme do lednice zchladit, zhruba na 6 hodin, nejlépe přes noc. 
 
 
1hrnek - sušenky Bebe (umleté)
3lžíce - máslo (rozpuštěné)
3lžíce - třtinový cukr
10g - želatina práškova
450g - pomazánkové máslo přírodní
7lžíce - třtinový cukr
ks - šťáva z citrónu
ks - skořice
příprava - 30
vaření - 10
Kategorie Dezert
Uvařila Jana101

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account