Semínkové muffinky jako “zdravé pečivo”

Vytisknout recept
Tahle pečená semínka si dáváme k obloženému talíři či salátu na večeři, na svačinu i ke snídani. Pečivo moc nemusíme a když, tak žitné nebo právě tohle. je to mňamka.
 
Mrkev nastrouhám na jemno. Smíchám všechny ingredience a přidám sůl (případně bylinky) a pořádně promícháme. Necháme chvíli odstát (vločky se trochu “napijí”). Výsledkem musí být hmota, která neteče a drží pohromadě. Pokud je řídká, přidejte cokoliv z ingrediencí nebo něco svého - nikdy muffinky nedělám stejně. Pak už jen po okraj naplnit formičky a dát péct. Dělám je vždy, když zapínám troubu k pečení masa nebo buchty a manžel se po nich už sám ptá. Dají se přidat oříšky, odkapaná cizrna z plechovky, sušená rajčata, olivy a večeře je hotová 😉
1ks - Vajíčko
Cca 4lžíce - Bílý jogurt nebo podmáslí
1/2hrnek - Ovesné vločky
Od každého po 2lžíce - Různá semínka (chia, dýňová, lněná, slunečnicová..)
1ks - Větší mrkev
1lžíce - Olivový olej
1lžička - Ocet
příprava - 5
vaření - Cca 25-35
Kategorie Přílohy
Uvařila KláraTošovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account