Šarišský hrnčekový jablkový koláč

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 35 minutes
Uvařila Monika Galgócziová

Ingredience

  • 5 ks Vajce
  • 1,5 hrnek Cukor kryštal
  • 2 hrnek Hladká múka
  • 1 lžička Škorica
  • 1 lžička Sóda jedlá
  • 100 g Čokoláda
  • 5 ks Jablko
  • 1/2 hrnek Vlašské orechy
  • 1 hrnek Olej

Instrukce

  • Jablká očistíme a pokrájame na malé kocky. Orechy a čokoládu posekáme.
    Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame olej a šľaháme.
     
    Múku pomiešame so škoricou a sódou, postupne pridávame do vyšľahanej hmoty a dobre premiešame
    Nakoniec prisypeme posekané jablká, orechy, čokoládu a jemne premiešame.
     
    Vyšší plech (25x38 cm) vymažeme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie.
    Hmotu vylejeme na plech a zarovnáme.
    Pečieme pri 200°C asi 35 min.
     
    Pozn.: 1 hrnček = 250ml

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account