Salmorejo - studená španělská polévka

Vytisknout recept
Salmorejo pochází z Córdoby a má hustší, sametovou konzistenci než gazpacho, a to díky pečivu a extra dávce olivového oleje. Skvěle chutná s vajíčkem a šunkou serrano.
Kategorie Polévka
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 30 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 1 kg zralých rajčat
  • 150 g bílého chleba nejlépe den starého
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • sůl
  • vařená vejce a plátky jamón serrano na ozdobu

Instrukce

  • Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte. Chleba namočte ve vodě a vymačkejte. Vše vložte do mixéru s česnekem, olejem, octem a solí. Mixujte do hladka a vychlaďte. Podávejte s nasekaným vejcem a šunkou.

Notes

TIP: Sáhněte po hotových verzích gazpacha a salmoreja od Villaolivo, které stačí jen vychladit a servírovat. Obě varianty si můžete koupit i na eDelikatesy.cz, kde najdete spoustu dalších španělských specialit. Zakoupíte zde i extra panenský olivový olej, vinný ocet či sůl použité v receptu. 
Zdroj a foto: eDelikatesy.cz
 

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account