Salmorejo pochází z Córdoby a má hustší, sametovou konzistenci než gazpacho, a to díky pečivu a extra dávce olivového oleje. Skvěle chutná s vajíčkem a šunkou serrano.
Kategorie Polévka
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 30 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
1kgzralých rajčat
150gbílého chlebanejlépe den starého
1stroužek česneku
100mlextra panenského olivového oleje
1lžíce vinného octa
sůl
vařená vejce a plátky jamón serrano na ozdobu
Instrukce
Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte. Chleba namočte ve vodě a vymačkejte. Vše vložte do mixéru s česnekem, olejem, octem a solí. Mixujte do hladka a vychlaďte. Podávejte s nasekaným vejcem a šunkou.
Notes
TIP: Sáhněte po hotových verzích gazpacha a salmoreja od Villaolivo, které stačí jen vychladit a servírovat. Obě varianty si můžete koupit i na eDelikatesy.cz, kde najdete spoustu dalších španělských specialit. Zakoupíte zde i extra panenský olivový olej, vinný ocet či sůl použité v receptu.