Salát Labenka
Ingredience
- 1500 g Brambory
- 200 g Mrkev
- 100 g Celer
- 100 g Petržel
- 50 g Slanina
- 200 g Vejce
- 100 ml Zakysaná smetana
- 200 g Majonéza Vitana
- 200 g Kyselé okurky
- 50 g Jarní cibulka
- 50 g Dijonské hořčice
- 100 g Medová hořčice
- 2 ks Jablko
Instrukce
- Brambory uvaříme ve vývaru spolu s divokým kořením. Horké oloupeme a vhodíme do láku od okurek smíchaného s vývarem. Mrkev, celer a petržel opět uvaříme ve vývaru, po uvaření necháme ve vývaru vychladnout. Slanina osmažíme na pánvi a do salátu ji přidáme i s olejem, na kterém byla restovaná. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kyselé okurky a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Přidáme zakysanou smetanu, dijonskou hořčici a medovou hořčici. Jablka nastrouháme nahrubo a zakápneme citrónem. Salát ochutíme solí, pepřem a lákem z okurek.TIP: Brambory spolu s vejci jsme přidávali až poslední kvůli zachování tvaru kostiček