Šafránkové rizoto s krevetami

Vytisknout recept
Najemno nakrájenou šalotku nechte společně s česnekem změknout - na kapce olivového oleje v hluboké pánvi. Přidejte nepropranou rýži ( nebude před úpravou nasáklá vodou ) a zlehka jí osmahněte. Postupně přidejte vývar, položte snítku šafránu, doladte špetkou soli a nechte vařit.
Prozatím si nechte na druhé pánvi rozpustit sýr cottage a s poslední dávkou vývaru jej zapracujte do rýže, promíchejte a nechte opět provařit.
Na pánvi ozehřejte kapku olivového oleje se štávou z citronu.
Nasolené krevety lehce z každé srany osmahněte. (2-3 minuty)
TIP: Šafrán dodá rýži krásnou zlatou barvu, zatímco sýr cottage jí dodá krémovou konzistenci. Krevetky zase doplní chut a příjemně nasytí. 
 
200g - rýže arborio
2ks - šalotky
2stroužek - česneku
kapka - olivového oleje
1l - zeleninového nebo kuřecího vývaru
150g - sýru cottage
pár snítek (5-8)ks - šafránu
špetka - soli
300g - vyloupaných krevet
půlks - citronu
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Klára Hrbáčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account