Bramborová polévka zdravě

Vytisknout recept

Nejprve dáme na trochu sádla opražit česnek na proužky, potom přidáme vývar a houby, ze kterých jsme slili vodu. Také dáme hned kroupy, aby se stihly uvařit.

Když se houby povaří asi 15 minut, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou opět necháme změknout. Vše osolíme, opepříme a přidáme naše oblíbené bylinky. Polévka je velmi chutná, nemusí se zahušťovat a tím je i zdravá,

plná zeleniny a hub.

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka


1(2hrnek - večer namočené kroupy
1hrnek - ráno namočené sušené houby
6ks - brambory
2stroužek - česnek
ks - mrkev, petržel, celer podle vás
ks - sůl , pepř a bylinky na dochucení
1,5 - 2l - vývar, nejlépe zeleninový
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account