Borůvková marmeláda

Vytisknout recept
Borůvky přebereme a očistíme. V hrnci je podrtíme a prosypeme cukrem. Necháme asi 15 minut odstát.
Borůvky přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí (asi 15 až 30 minut).
Vmícháme pektogel s kyselinou citronovou, rozmícháme a na talířku otestujeme, jestli kapka marmelády želíruje.
Plníme do čistých sklenice, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru. Otočíme zpět a necháme zcela vychladnout.
1kg - boruvky
550g - cukr
1ks - pektogel
0,5lžička - kyselina citronová
příprava - 45
vaření - 15
Kategorie Chuťovka
Uvařila DagmarKostenková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account