Rýžový salát

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • celozrnná rýže basmati
  • mrkev
  • řepa
  • čerstvý hrášek
  • čerstvá jarní cibulka
  • rukola
  • nasucho pražená slunečnicová semínka
  • kukuřice
  • okvětní lístky měsíčku
  • extra panenský olivový olej
  • jablečný ocet
  • sůl

Instrukce

  • Rýži basmati uvařte ve velkém množství vody. Po uvaření propláchněte pod studenou vodou, aby se zastavil var a dejte do mísy.
  • Nakrájejte rukolu a jarní cibulku a přidejte ji k rýži.
  • Mrkev a řepu nakrájejte na malé kostičky a přidejte ke zbytku.
  • Přidejte vyloupaný hrášek a kukuřici.
  • Opražte na sucho slunečnicová semínka a přidejte je k ostatnímu.
  • Dochuťte extra panenským olivovým olejem, solí, jablečným octem a nakonec ozdobte okvětními lístky měsíčku.
6 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 12 měsíců ago

    5 stars
    Salát vypadá pěkně barevně. Jistě je moc dobrý. Ráda ho vyzkouším.

  2. Lenka Hudečková 12 měsíců ago

    dobrota již od pohledu… my dnes taky máme rýži 🙂

    • Author
      NelaVávrová 12 měsíců ago

      Já když mám oběd s přítelem tak obyč rýže, ale když obědvám bez něj tak ujizdim na jasmínová nebo basmati rýže.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account