Rýžový salát s jablky a kedlubnou
Ingredience
- 700 ml
- zeleninového vývaru
- 175 g
- rýže natural
- 75 g
- divoké tmavé rýže
- 1
- malá plechovka kukuřice cca 140 g po odkapání
- 2
- kedlubny
- 2
- jablka
- 2
- jarní cibulky
- 8 lžic
- octa balsamico
- 1 lžíce
- olivového oleje
- 1 lžíce
- nasekané petrželky
- sůl pepř
Instrukce
- 1
- Rýži uvaříme v osoleném vývaru podle návodu na obalu. Hotovou rýži pak scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.
- 2
- Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na tenké šikmé plátky. Jablka i kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostky. Kukuřici scedíme.
- 3
- Rýži smícháme s jablky, kedlubnami, kukuřicí a jarní cibulkou. Přidáme ocet, olivový olej a petrželku. Dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme a podáváme.
Šalát s kalerábom, to počujem prvý krát.
Ráda vyzkouším. Máme rádi také žlutý meloun se schwarzwaldskou šunkou.
Zajímavá kombinace – jablko a kedlubna
mám ráda i meloun a sýr nebo hermelín a brusinky, to samé ananas a šunka…
tak tyhle jmenované ingredience již jsem taky kombinovala, miluji schwarzwaldskou šunku třeba s mangem, hermelín si dělám i se svým dýňovým (málo sladkým) džemem… mňam 🙂